Szybciej, łatwiej ale czy zdrowo? 5 plusów zamawiania jedzenia online
Coraz więcej osób zamawia jedzenie online. Osobom, które nie mają czasu na gotowanie w domu, daje to możliwość szybkiego zaspokojenia głodu, ale również zjedzenia zbilansowanego, pełnowartościowego posiłku.
Jak pokazuje raport przygotowany przez PizzaPortal.pl, rynek jedzenia zamawianego przez internet zwiększa się rocznie o ok. 100%. Jakie są najważniejsze plusy zamawiania jedzenia online?
1. Szybko
Zamawianie jedzenia online jest bardzo szybkie. Cały proces ogranicza się wyłącznie do kilku kliknięć – wystarczy wejść na stronę serwisu gastronomicznego, wybrać pozycję z menu i złożyć zamówienie. Proces ten można przyspieszyć przez korzystanie z aplikacji mobilnej.
Jedzenie online to świetna opcja dla osób zapracowanych. Wiąże się z dużą oszczędnością czasu, dzięki czemu np. po późnym powrocie do domu nie trzeba robić zakupów i szykować kolacji. Z tego rozwiązania często korzystają osoby, które przyjmują niespodziewanych gości.
2. Łatwo
Jedzenie online można zamówić znacznie łatwiej niż jedzenie na telefon. Nie trzeba znać adresów konkretnych lokali oferujących posiłki na dowóz. W serwisie lub w aplikacji mobilnej wystarczy wpisać aktualną lokalizację, by otrzymać dostęp do czynnych restauracji i barów. Cały proces zamówienia sprowadza się do kilku kliknięć, łącznie z dokonaniem płatności.
3. Zdrowo
Posiłek z dowozem kojarzy Ci się wyłącznie z fast foodem? Nic bardziej mylnego. Jedzenie online może być zdrowe. Obecnie możesz skorzystać z oferty zarówno pizzerii, restauracji polskich, włoskich, hiszpańskich, greckich, wegetariańskich, wegańskich. burgerowi, pierogarni, barów sushi, barów sałatkowych, itp. Tylko od Ciebie zależy, z jakiego menu skorzystasz. Jeśli zależy Ci na zdrowym i pożywnym jedzeniu, na pewno znajdziesz coś dla siebie.
4. Bez konieczności wychodzenia z domu
Możliwość skorzystania z internetowego składania zamówień na jedzenie daje nieograniczony dostęp do smacznego jedzenia bez konieczności wychodzenia z domu. Nie musisz rezerwować stolika w zatłoczonej restauracji czy burgerowni, by skorzystać z oferty lokalu. Wystarczy kilka kliknięć, by złożyć zamówienie i cieszyć się smakiem dania w domowym zaciszu.
5. Bez konieczności posiadania gotówki
Ile razy zdarzyło się, że zamawiałeś jedzenie na telefon i nie miałeś przy sobie gotówki? Teraz nie będzie to przeszkodą, ponieważ złożenie zamówienia przez internet pozwala jednocześnie na dokonanie płatności online.
Może to Ci się spodoba
Na lokacie czy na koncie oszczędnościowym – gdzie przechowywać oszczędności?
Zarówno wtedy, kiedy mamy pokaźne plany i cele dotyczące oszczędzania, jak i kiedy mimochodem zgromadziliśmy środki pieniężne, myślimy o założeniu lokaty lub konta oszczędnościowego. Gdzie przechowywać nadwyżki gotówki? Co będzie
Złoty najmocniejszy wobec euro od dwóch lat. Spodziewane dalsze wzrosty
Polska waluta jest najmocniejsza wobec euro od połowy 2015 roku. Zdecydowany aprecjacja rozpoczęła się na przełomie listopada i grudnia 2016 r., gdy za euro trzeba było zapłacić niemal 4,5 zł, najwięcej
Przewodnik po lokatach — czym są lokaty na nowe środki?
Lokata na nowe środki to skuteczny sposób na zmotywowanie oszczędności do zarabiania. Dzięki atrakcyjnemu oprocentowaniu każda umieszczona na niej złotówka generuje bowiem zysk. Czym jest w praktyce i dlaczego warto
Pobieranie z YouTube
Youtube, zdecydowanie największy serwis wideo na naszej planecie, to prawdziwy ewenement dzisiejszych czasów. Korzystamy z niego w celu uczenia się nowych rzeczy, zdobywania informacji, ale nie oszukujmy się, większość czasu
Gdzie na konferencje w centrum wielkich miast?
Przedstawiamy obiekty w centrum wielkich miast, w których z powodzeniem można zorganizować konferencję. W tym artykule prezentujemy miejsca na konferencje z Katowic, Poznania, Wrocławia, Łodzi oraz Warszawy. Pełne prezentacje wszystkich
Nierzetelny klient to stały klient
Zaledwie 13% nierzetelnych płatników to wyłącznie klienci incydentalni. 87% polskich przedsiębiorców przyznaje, że z zapłatą opóźniają się najczęściej stali klienci. Nie jest to powodem do zerwania współpracy, jednak połowa z
0 Comments
Brak komentarzy!
You can be first to skomentuj post